вівторок, 18 жовтня 2022 10:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Били "Калібрами" та балістичними ракетами: подробиці масованого удару по Україні

Били "Калібрами" та балістичними ракетами: подробиці масованого удару по Україні
Окупанти продовжують атакувати українські міста ракетами. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти вранці 18 жовтня атакували територію України ракетами типу "Калібр".

Для запуску ракет терористи застосовували стратегічну авіацію. Про це розповів речник Повітряних сил України Юрій Ігнат в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

Водночас є інформація, що окупанти застосовують проти цивільних балістичні ракети з півночі, сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кривий Ріг сколихнули вибухи: Вілкул повідомив подробиці

"Водночас ворог використовує стратегічну авіацію – літаки Ту-95, Ту-160. Шість літаків, кожен з яких може мати по 8–12 ракет. Вони атакують, як і передбачалося, об'єкти енергетичної та критичної інфраструктури", – зазначив Ігнат.

Мер Києва Віталій Кличко підтвердив, що є влучання в об'єкти критичної інфраструктури столиці. За словами Ігната, ворог використав для цього стратегічні бомбардувальники. Вони атакували з Ростовської області Росії.

Станом на зараз відомо про атаку росіян на Київ, Дніпро, Житомир, Харків та Кривий Ріг Дніпропетровської області. Вранці 18 жовтня ці міста сколихнула серія потужних вибухів. У Житомирі внаслідок атаки місто залишилося без світла та води.

На лівому березі Києва помітили проліт трьох російських ракет. Після цього стався вибух. Без світла залишилася Троєщина. За попередньою інформацією, є три прильоти в об'єкт енергозабезпечення.

Зараз ви читаєте новину «Били "Калібрами" та балістичними ракетами: подробиці масованого удару по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі