середа, 11 жовтня 2023 12:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав головні очікування від "Рамштайну"

Зеленський назвав головні очікування від "Рамштайну"
Для України дуже важливі рішення щодо далекобійних ракет та зброї. Фото: eastnews.ua

Президент Володимир Зеленський найбільше очікує від "Рамштайну" рішення щодо протиповітряної оборони, далекобійної зброї та артилерії для України.

Щоб витіснити Росію, він перед зустріччю міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі наголосив на потребі в далекобійних ракетах і зброї.

"Є пріоритети: системи протиповітряної оборони, оборонний щит. Це не просто слова, а дуже конкретні речі, і ми потребуємо їх у дуже конкретних географічних точках нашої землі, щоб зберегти енергетичну мережу, людей, зерно і маршрути його постачання до Африки, Азії, світу", - розповів Зеленський про очікування від засідання у форматі "Рамштайн" 11 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнат сказав, чи змінять ракети Taurus ситуацію на фронті

Українським захисникам дуже потрібна і артилерія для захисту від ворога. Він також заявив про важливість для України далекобійних ракет та зброї.

"Ми потребуємо цього з основної причини - витіснити Росію з нашої землі. Як захищати, як просто стояти щодня і оборонятися. Це не про контрнаступ. Контрнаступ - це один напрямок. Але потрібно також оборонятися, бо по той бік - РФ, велика армія терористів", - пояснив президент.

Крок за кроком Україна продовжує просуватися на полі бою. Росія безуспішно намагається атакувати на фронті, а Сили оборони просуваються, хоч і повільно.

Зеленський також наголосив, що в глобальному плані час на боці РФ, тому не можна допускати, щоб допомога Україні перервалась.

Уряд Німеччини не планує найближчим часом постачати Києву далекобійні крилаті ракети Taurus. ФРН формально не відмовила у наполегливому проханні українського уряду, але дала зрозуміти, що Taurus наразі не надасть, пише німецьке видання Bild із посиланням на власні джерела у німецькій та українській владі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав головні очікування від "Рамштайну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі