четвер, 05 жовтня 2023 12:46

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗМІ з'ясували, чому Шольц боїться передавати Україні ракети Taurus

ЗМІ з'ясували, чому Шольц боїться передавати Україні ракети Taurus
Уряд Німеччини не планує в осяжному майбутньому постачати далекобійні крилаті ракети Taurus ЗСУ. Фото: eastnews.ua

Уряд Німеччини не планує найближчим часом постачати Києву далекобійні крилаті ракети Taurus.

ФРН формально не відмовила у наполегливому проханні українського уряду, але дала зрозуміти, що Taurus наразі не надасть, пише німецьке видання Bild із посиланням на власні джерела у німецькій та українській владі.

"Канцлер Німеччини Олаф Шольц стурбований тим, що за допомогою далекобійних ракет ЗСУ можуть уразити Кримський міст. Саме тому постачання Taurus Україні найближчим часом не буде", - йдеться у матеріалі.

Україна мала надію, що Taurus прибудуть найпізніше восени цього року. Таким сподіванням сприяли заяви міністра оборони ФРН, міністерки закордонних справ Анналени Бербок і міністра фінансів Крістіана Лінднера.

Проте Шольц залишається проти таких поставок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині сказали, чи зможе Україна бити ракетами Taurus по території РФ

Журналісти зауважують, що Німеччина формально не відмовила у проханні українського уряду. За їхніми даними, таким чином Шольц залишає теоретичну можливість для майбутнього, втім - украй малоймовірну.

Американське видання The Wall Street Journal писало, що нібито Німеччина відкладає відправлення високоточних ракет великої дальності Taurus в Україну через побоювання канцлера Олафа Шольца. При цьому коаліційний уряд Німеччин схвалив постачання Taurus.

Taurus - сімейство німецько-шведських авіаційних крилатих ракет класу "повітря-поверхня" великої дальності. Ракета призначена для високоточних ударів та ураження високозахищених та заглиблених цілей. Дальність польоту таких ракет – щонайменше 500 км.

У серпні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Німеччину і Сполучені Штати Америки надати Україні далекобійні ракети Taurus і ATACMS. Чим більша дальність ракет, тим коротша війна, сказав міністр.

Цього місяця міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Німеччина не відмовляється від передачі Україні ракет Taurus.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ з'ясували, чому Шольц боїться передавати Україні ракети Taurus». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі