пʼятниця, 11 серпня 2023 20:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба зробив заяву про ракети Taurus і ATACMS

Кулеба зробив заяву про ракети Taurus і ATACMS
Далекобійні ракети зменшать тривалість війни. Фото: eastnews.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Німеччину і США надати Україні далекобійні ракети Taurus і ATACMS.

Сили оборони України використовуватимуть їх виключно у межах кордонів України, написав він у Twitter.

"Ракети дальнього радіусу дії довели своє вирішальне значення. Саме тому Taurus і ATACMS необхідні для успіху України, і ми просимо партнерів надати їх якнайшвидше. Обидві ракети використовуватимуться виключно в межах наших кордонів. Чим більша дальність ракет, тим коротша війна", – вказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський дипломат назвав людину, яка гальмує постачання ракет ATACMS в Україну

Taurus – це авіаційна крилата ракета класу "повітря – земля", призначена для високоточних ударів та ураження високозахищених і заглиблених цілей. Taurus є конкурентом і аналогом крилатої ракети Storm Shadow.

ATACMS – це твердопаливна балістична ракета класу "земля – земля" виробництва американської компанії Lockheed Martin. Дальність її застосування до 300 км. Пусковими установками ракет ATACMS є реактивні системи залпового вогню M270 MLRS і M142 HIMARS.

Німецький уряд має намір оголосити про постачання крилатих ракет Taurus в Україну вже "найближчим часом". У правлячій партії стверджують, що Повітряні сили Німеччини вже дали "зелене світло" на поставку цих ракет ЗСУ.

За даними джерел у ФРН, ключові фракції у парламенті Німеччини досягли консенсусу щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба зробив заяву про ракети Taurus і ATACMS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі