середа, 09 серпня 2023 22:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Європейський дипломат назвав людину, яка гальмує постачання ракет ATACMS в Україну

Європейський дипломат назвав людину, яка гальмує постачання ракет ATACMS в Україну
Ракет великої дальності ATACMS поки немає на озброєнні ЗСУ. Фото: Root-Nation

Адміністрація чинного президента США повинна спрямувати всі військові ресурси включно з далекобійними ракетами до України, оскільки від успіху ЗСУ на полі бою залежить і політична кар'єра самого Джо Байдена.

Байдену потрібна перемога України для перемоги на президентських виборах наступного року. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua висловив шведський дипломат та економіст, старший науковий співробітник Atlantic Council Андерс Ослунд.

"Тому він повинен спрямувати всі військові ресурси США до України. Але, мабуть, він цього не розуміє, і цього явно не розуміють його помічники. Людина, яка блокує постачання зброї до України, – це радник із національної безпеки Джейк Салліван", – підкреслив європейський дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому США не передають Україні ракети ATACMS: експерт назвав неочікувану причину

Андерс Ослунд також вважає, що США не мають жодних причин не передавати ракети великої дальності ATACMS, оскільки мають їх багато і продають іншим країнам.

"Це просто дисфункція уряду США. Це несерйозна політика", – зазначив він.

Шведський дипломат нагадав, що і Велика Британія, і Франція вже передали свої далекобійні ракети, на відміну від США та Німеччини, хоча водночас останні країни надають більше військової підтримки Україні.

"Чому США й Німеччина не забезпечують тим, що надають Велика Британія і Франція? І принаймні у США їх набагато більше, ніж у будь-кого іншого. Отже, проблема в тому, що їм потрібно більше думати про свої зовнішньополітичні інтереси. Якщо ви цього не робите, ви припускаєтеся помилки", – резюмував Андерс Ослунд.

Сполучені Штати готують передачу Україні нового озброєння у рамках чергового пакету військової допомоги.

США розглядають можливу передачу Україні нових ракет чи оборонних систем, розповів на брифінгу спікер Державного департаменту США Метью Міллер.

Він відмовився розкривати відповідь державного секретаря США Ентоні Блінкена на прохання міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про передачу Україні далекобійних ракет ATACMS.

Зараз ви читаєте новину «Європейський дипломат назвав людину, яка гальмує постачання ракет ATACMS в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі