четвер, 10 серпня 2023 18:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили Німеччини дали "зелене світло" на передачу Україні крилатих ракет Taurus

Повітряні сили Німеччини дали "зелене світло" на передачу Україні крилатих ракет Taurus
Німецький уряд має намір оголосити про постачання крилатих ракет Taurus в Україну. Фото: wikimedia.org

Німецький уряд має намір оголосити про постачання крилатих ракет Taurus в Україну вже "найближчим часом".

У правлячій партії стверджують, що Повітряні сили Німеччини вже дали "зелене світло" на поставку цих ракет ЗСУ. Про це пише німецьке видання T-Online з посиланням на джерело з партійних кіл уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський дипломат назвав людину, яка гальмує постачання ракет ATACMS в Україну

Також повідомляється, що минулого тижня канцелярія канцлера Олафа Шольца попросила міністерство оборони Німеччини представити шаблон, у якому узагальнюються найважливіші факти про Taurus: наявність у збройних силах Німеччини, ризики, ефективність зброї.

За даними джерел, Берлін наразі працює над рішенням разом з США. Повідомляється, що крилаті ракети Taurus можуть поставити разом з американськими ракетами ATACMS.

Як повідомляють джерела видання, скоординовані дії, особливо зі США, є обов'язковою умовою "узгодження канцлером нових систем озброєнь для України".

Taurus – авіаційна крилата ракета класу "повітря-земля", призначена для високоточних ударів та ураження високозахищених і заглиблених цілей. Taurus є конкурентом і аналог крилатої ракети Storm Shadow.

Ракета перебуває на озброєнні Збройних сил Німеччини від 2005 року та має дальність ураження 500 км.

Сполучені Штати готують передачу Україні нового озброєння у рамках чергового пакету військової допомоги.

США розглядають можливу передачу Україні нових ракет чи оборонних систем, розповів на брифінгу спікер Державного департаменту США Метью Міллер.

Він відмовився розкривати відповідь державного секретаря США Ентоні Блінкена на прохання міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про передачу Україні далекобійних ракет ATACMS.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили Німеччини дали "зелене світло" на передачу Україні крилатих ракет Taurus». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі