понеділок, 26 серпня 2024 20:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський мав тривалу розмову з Сирським. У Курській області стало більше нашого контролю

Зеленський мав тривалу розмову з Сирським. У Курській області стало більше нашого контролю
Президент Володимир Зеленський розповів про розмову з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський сьогодні мав тривалу розмову з головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським.

Говорили про операцію у Курській області. За цю добу є більше нашого контролю, сказав президент у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Сьогодні почав цей день з окремої тривалої розмови з головкомом Сирським: і щодо відбиття цього ракетного удару - детально, і щодо нашої відповіді Росії - ми готуємо, і щодо застосування F-16, і щодо операції у Курській області - продовжуємо наші дії у визначених районах саме так, як Україні потрібно. За цю добу є більше нашого контролю, є й чергове поповнення обмінного фонду", - сказав глава держави.

Головком доповів щодо ситуації на фронті на Донеччині - і окремо, і на Ставці верховного головнокомандувача: про Покровський напрямок, повідомив Зеленський.

Президент назвав Покровський напрямок найбільш важким.

"Найбільш важкий, найбільше російських штурмів, також Времівський напрямок, також Торецький, Курахівський", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збройні сили України збили сьогодні 102 російські ракети і 99 ударних дронів. Це була наймасованіша ворожа атака

"Є рішення щодо посилення наших позицій. Я дякую кожному солдату й командиру, кожному підрозділу, які роблять усе, щоб знищити якнайбільше ворожої сили", - заявив президент.

12 серпня президент України офіційно заявив про операцію у Курській області.

У Курській області створили військову комендатуру, її очолив український генерал Едуард Москальов.

Українська армія контролює 1263 кв. км території у Курській області, повідомив минулого тижня головнокомандувач ЗСУ.

Сьогодні Генеральний штаб повідомив про 103 боєзіткнення з початку доби. Сили оборони завдають ворогу значних втрат у живій силі і техніці, сказали у Генштабі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський мав тривалу розмову з Сирським. У Курській області стало більше нашого контролю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі