понеділок, 26 серпня 2024 17:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Сьогодні відбулося понад 100 боїв. Операція на Курщині триває - Генштаб

Сьогодні відбулося понад 100 боїв. Операція на Курщині триває - Генштаб
Українські воїни. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

У понеділок, 26 серпня, кількість бойових зіткнень зросла до 103.

Найгарячіше зараз на Покровському напрямку. Сили оборони вживають необхідних заходів для недопущення просування російських окупантів вглиб території України. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Захисники України безперервно стримують наступ переважаючих сил противника на всіх напрямках. Держава-терорист продовжує руйнувати цивільну інфраструктуру українських міст та сіл, застосовуючи наявні засоби ураження", - пише Генштаб.

Сили оборони продовжують операцію у Курській області, повідомляють.

Російська авіація сьогодні завдала по території Курщини 26 ударів, застосувавши 44 керованих авіаційних бомби.

На Покровському напрямку у районах Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Пантелеймонівки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Новогродівки, Мемрика, Михайлівки, Карлівки точаться запеклі бої. Ворог здійснив 38 спроб штурмувати українські позиції. У 14 локаціях тривають боєзіткнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час російської атаки у Польщу залетів повітряний об'єкт

На Харківському напрямку відбулося одне боєзіткнення. Українські воїни успішно відбили атаку поблизу Вовчанська.

На Куп'янському напрямку наші захисники відбили вісім атак ворога поблизу населених пунктів Новоосинове, Глушківка, Стельмахівка. Тривають дві атаки поблизу Синьківки та Андріївки. Росіяни скинули 12 КАБів на Колісниківку.

На Лиманському напрямку ворог 12 разів атакував в районах Макіївки, Греківки, Дружелюбівки, Невського, Новосадового і Торського. Сім боєзіткнень завершені, атаки тривають поблизу Пролетарського, Греківки і Невського.

На Сіверському напрямку впродовж дня відбулося п'ять боєзіткнень. Ворог наступав поблизу Спірного, Верхньокам'янського і Виїмки, отримав жорстку відсіч.

На Краматорському напрямку російські окупаційні війська два рази намагалися потіснити наші підрозділи із займаних позицій поблизу Часового Яру, ворожі атаки відбиті. Під ударами некерованих авіаракет опинились Григорівка і Часів Яр.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки штурмової авіації сім разів атакував позиції наших військ. Ситуація контрольована.

На Курахівському напрямку окупанти 11 разів атакували наші підрозділи, намагались просунутися поблизу населених пунктів Красногорівка, Гостре, Георгіївка та Костянтинівка. Українські воїни зупинили дев'ять ворожих атак, у трьох локаціях тривають бої.

На Времівському напрямку відбито три штурмові дії ворога у бік Вугледара і Водяного, тривають 13 ворожих атак у напрямку Пречистівки, Богоявленки і Новоукраїнки. Російська авіація завдала удару некерованими авіаракетами по району Єгорівки.

На Придніпровському напрямку росіяни провалили спробу штурму позиції українських воїнів в острівній зоні. Ворог завдав авіаударів по районах Тягинки, Токарівки і Садового, скинувши 10 авіабомб.

На Оріхівському і Гуляйпільському напрямках ворог обстрілював позиції наших військ і населені пункти.

"Українські захисники продовжують мужньо вести боротьбу з російською навалою, завдаючи ворогу значних втрат в живій силі та техніці", - повідомляє Генштаб ЗСУ.

За 914 днів втрати російських окупаційних військ становили 608 820 осіб, 16 648 броньованих машин, 8551 танк, 367 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

За минулий тиждень втрати ворога були понад 8 тис. особового складу і майже 1,5 тис. одиниць озброєння і техніки.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відбулося понад 100 боїв. Операція на Курщині триває - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі