пʼятниця, 13 вересня 2024 18:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка проаналізувала передачу Іраном Росії ракет Fath-360

Британська розвідка проаналізувала передачу Іраном Росії ракет Fath-360
Ракетний комплекс Fath-360, Іран, 2022 рік. Фото: mil.in.ua

Передача Іраном Російській Федерації балістичних ракет малої дальності Fath-360 посилить здатність РФ завдавати високоточних ударів по українських військових або цивільних об'єктах поблизу лінії фронту.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Іранська ракета Fath-360 (також відома як BM-120) була вперше публічно продемонстрована у 2020 році. Вона може "нести" 150-кілограмову боєголовку на відстань 120 км із заявленою точністю менш як 30 метрів. Ракета може бути розгорнута на різних мобільних пускових установках, в тому числі на такій, що здатна запускати до шести ракет, розповіли британці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка доповіла про плани у Москві. Будемо діяти жорстко - Зеленський

Британська розвідка повідомила, що іранська військова допомога Росії у війні проти України включає постачання сотень безпілотних літальних апаратів, артилерійських боєприпасів і широку підтримку російському виробництву БПЛА.

"Постачання балістичних ракет свідчить про подальше поглиблення військових відносин між Іраном і Росією. Постачання ракет доповнить і посилить здатність Росії завдавати високоточних ударів по українських військових або цивільних об'єктах інфраструктури поблизу лінії фронту, водночас дозволить Росії зберегти більшу частину свого потенціалу більшої дальності для використання проти цілей, розташованих у глибині України", - повідомило британське Міноборони.

10 вересня державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен повідомив, що Іран передав РФ балістичні ракети. США оголосили про нові санкції проти Ірану. Також нові санкції запровадила Велика Британія.

Президент України Володимир Зеленський обговорив допомогу Україні далекобійною зброєю з Блінкеном і міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Ламмі.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка проаналізувала передачу Іраном Росії ракет Fath-360». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі