пʼятниця, 04 березня 2022 21:20

Зеленський - громадянам ЄС: Виходьте на вулиці. Підтримуйте Україну

Зеленський - громадянам ЄС: Виходьте на вулиці. Підтримуйте Україну
Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський закликав мешканціє європейських країн та Грузії виходити на акції протесту проти війни, яку розв'язала Росія на території України.

Про це він сказав під час телемосту з жителями європейських міст. Мітинги на підтримку України та проти російського вторгнення відбувалися у Франкфурті, Празі, Ліоні, Тбілісі, Відні, Братиславі, Вільнюсі. Загалом в них взяли участь близько 200 тис. людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українці зараз постали в центрі історії" – що пише про нас світова преса

"Не мовчіть. Виходьте на вулиці. Підтримуйте Україну. Підтримуйте нашу свободу. Бо це – перемога не тільки над російськими військовими, це перемога світла над темрявою. Це перемога добра над злом. Перемога свободи над тим, що відбувається сьогодні у нас, на території України. Не мовчіть, підтримуйте Україну. Бо якщо Україна не витримає, не витримає вся Європа. Якщо Україна паде – паде вся Європа. І якщо ми переможемо – а я впевнений в нашому народові, я впевнений в вас – це буде велика перемога демократії, цінностей, перемога свободи", - сказав глава держави.

Дві хвилини виступу з трьох Зеленський присвятив вшануванню пам'ять загиблих українських військових, спецслужбовців, поліцейських, розвідників, пожежників та сотеньцивільних українців, які загинули внаслідок російської агресії.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський - громадянам ЄС: Виходьте на вулиці. Підтримуйте Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі