вівторок, 16 січня 2024 16:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: божевільний Путін приречений. Цей рік має стати вирішальним

Цей рік має стати вирішальним.

Амбіції президента Російської Федерації Володимира Путіна приреченими на загибель. Про це сказав президент України Володимир Зеленський у Давосі на Всесвітньому економічному форумі, повідомила "Українська правда".

Автор: Getty Images
  Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі
Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі

"Навіть нинішні приятелі Путіна в Пхеньяні та Тегерані просто користуються його божевіллям, поки він ще має технології та ресурси, щоб платити їм. Ніхто не вірить у його майбутнє і не інвестує в нього", - сказав Зеленський.

"Звичайно, я вдячний за кожен пакет санкцій (санкцій проти Російської Федерації. - Gazeta.ua). Але наближення миру буде нагородою для всіх тих, хто дбає про те, щоб санкції працювали на всі сто відсотків. І, до речі, це очевидна слабкість Заходу, що ядерна промисловість Росії досі не перебуває під глобальними санкціями, хоча Путін - єдиний терорист у світі, який взяв у заручники атомну електростанцію", - заявив президент.

Має бути сильне рішення цього року, сказав Зеленський.

"Коли заморожені російські активи, суверенні та олігархічні, будуть спрямовані на захист від російської війни та на відновлення України", - заявив.

Путін любить гроші понад усе, сказав Зеленський.

"Чим більше мільярдів він і його олігархи, друзі та спільники втратять, тим більше він буде шкодувати про те, що розпочав цю війну", - зазначив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО зробив важливу заяву щодо України

"Цей рік має стати вирішальним. Чи може замороження війни в Україні стати її кінцем? Я не хочу погоджуватися з істиною, що будь-який заморожений конфлікт рано чи пізно розгориться знову. Нагадаю, що після 2014 року були спроби заморозити війну на Донбасі. Були дуже впливові гаранти цього процесу - тодішній канцлер Німеччини, тодішні президенти Франції. Але Путін - хижак, який не задовольняється замороженими продуктами", - сказав Зеленський.

Будь-яке зменшення підтримки України додає років війни, сказав президент.

"Ми повинні дати можливість відповісти на найважливіше питання: Війна закінчиться - справедливим і стабільним миром. І я хочу, щоб ви стали частиною цього миру - починаючи з цієї миті - щоб наблизити його. І ви потрібні нам в Україні - будувати, реконструювати, відновлювати життя. Кожен з вас може бути ще більш успішним разом з Україною", - заявив Зеленський.

15 січня Зеленський прибув з робочим візитом до Швейцарії. У Давосі президент України обговорив із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом ситуацію на фронті.

На полях Всесвітнього економічного форуму Зеленський зустрівся із представниками великого бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: божевільний Путін приречений. Цей рік має стати вирішальним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі