вівторок, 06 серпня 2024 22:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Закон про мобілізацію дуже добре виконує свою мету - депутат

Закон про мобілізацію дуже добре виконує свою мету - депутат
В Україні продовжується загальна мобілізація. Фото: УНІАН

Головна мета закону про мобілізацію виконана.

Метою закону було провести облік всіх військовозобов'язаних, які є в країні та можуть потенційно вступити до війська для захисту державного суверенітету, заявив на брифінгу народний депутат, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

"Мільйони громадян оновили свої дані через Резерв+, сотні тисяч через ТЦК і СП і ЦНАПи. В результаті, на сьогодні ми розуміємо, скільки людей можуть бути залучені в сектор безпеки й оборони", - сказав Веніславський.

Він підкреслив, що представники Територіальних центрі комплектування до набуття чинності законом про мобілізацію, не мали чіткої інформації про те, хто з чоловіків віком від 18 до 60 років перебуває в Україні чи за кордоном. А також - хто може бути мобілізований за станом здоров'я, а хто не може або має право на відстрочку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партнери кажуть Україні знижувати мобілізаційний вік. Влада мовчить - нардеп

Серед тих, хто мав право на відстрочку від призову та бронювання були й ті, хто не виконував вимоги закону та не оновлював свої дані.

"Система військового обліку, яка раніше була паперовою, була суттєвим чином знищена, а електронний облік військовозобов'язаних у форматі, передбаченому законом про Єдиний реєстр, ще не запрацював. Це призвело до розриву між реальною кількістю військовозобов'язаних, які можуть бути мобілізовані, і тими, щодо яких є певна інформація", - підсумував Веніславський.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

У квітні Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію. Президент Володимир Зеленський підписав закон.

За два місяці військово-облікові дані оновили 4 690 496 військовозобов'язаних громадян, повідомило Міністерство оборони.

Зараз ви читаєте новину «Закон про мобілізацію дуже добре виконує свою мету - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі