вівторок, 06 серпня 2024 16:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Партнери кажуть Україні знижувати мобілізаційний вік. Влада мовчить - нардеп

Партнери кажуть Україні знижувати мобілізаційний вік. Влада мовчить - нардеп
Партнери України, які надають допомогу, періодично порушують тему зниження призовного віку. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Партнери України, які надають допомогу, періодично порушують тему зниження призовного віку.

Однак від влади таких ініціатив немає. Про це сказав народний депутат від "Слуга народу", член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, повідомили "РБК-Україна".

"Це питання, яке періодично порушують наші партнери, які надають допомогу. Вони вважають, що вік 18-25 найбільш оптимальний та ефективний для того, щоб громадяни в силу своїх фізичних та психологічних якостей могли активно воювати. Втім, на рівні нашої держави, на рівні виконавчої та законодавчої влади - жодних ініціатив немає", - заявив Веніславський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо хочемо вижити, мобілізація має бути з 20 - Чмут

Нардеп сказав, що наразі ініціатив про зниження призовного віку на рівні Верховної Ради немає. Також, з його слів, відповідні ідеї не висловлювались представниками Генерального штабу Збройних сил України.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

У квітні президент Володимир Зеленський підписав закон щодо зменшення граничного віку перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 років, який Верховна Рада ухвалила у травні 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «Партнери кажуть Україні знижувати мобілізаційний вік. Влада мовчить - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі