четвер, 11 квітня 2024 17:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Якщо хочемо вижити, мобілізація має бути з 20 - Чмут

Якщо хочемо вижити, мобілізація має бути з 20 - Чмут
Нам треба приймати непопулярні рішення або у майбутньому нас чекають більші проблеми, сказав Тарас Чмут. Фото: "Українська правда"

Мобілізація на військову службу в Україні має відбуватися з 20 років.

Про це сказав керівник фонду "Повернись живим" Тарас Чмут в інтерв'ю "Українська правда".

Волонтера запитали про підписання президентом Володимиром Зеленським закону щодо зменшення граничного віку перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 років.

"Мобілізація має відбуватися з 20-ти вже. Ми занадто багато втратили часу. Якщо ми хочемо вижити, як країна, ми маємо повернутися до війни обличчям, прийняти її як реальність і почати з цим щось робити", - сказав Чмут.

"Бо інакше це все даремно, ці всі сотні тисяч людей, які загинули, які скалічені, які гинуть сьогодні, поки ми тут балакаємо, воно все даремно", - заявив волонтер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 500 тисяч чоловіків потрібно було мобілізувати ще позавчора. Це критичний мінімум - Дикий

"Ми втрачаємо час, ми не ефективні. Неефективна країна ніколи не переможе тоталітарну, авторитарну жорстку вертикаль сили і примусу, у якої є ще й 150 мільйонів людей і величезні кошти", - сказав Чмут.

На репліку журналіста про аудит, який проводить головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, волонтер сказав: "Так, дійсно роблять аудит. Головна інспекція Міністерства оборони працює, переглядають: хто, де, що, як і куди. Але ми не знайдемо внутрішній резерв, для того, щоб доукомплектувати частини хоча би до рівня 80%. Ми не знайдемо внутрішній резерв для того, щоб провести нормальну ротацію для тих, хто зараз воює. Хоча би на рівні бригад по відведенню у тил на декілька місяців. Я вже не кажу про ротацію і демобілізацію тих, хто воює".

"Нам треба приймати непопулярні рішення або у майбутньому нас чекають більші проблеми", - сказав Чмут.

2 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо зменшення граничного віку перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 років, який Верховна Рада ухвалила у травні 2023 року.

Сьогодні Верховна Рада ухвалила в цілому урядовий законопроєкт про мобілізацію, який Кабінет міністрів подавав наприкінці січня.

Зараз ви читаєте новину «Якщо хочемо вижити, мобілізація має бути з 20 - Чмут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі