пʼятниця, 07 квітня 2017 15:04

За діями Сергія Рибалки стоять російські спецслужби - Зонтов

За діями Сергія Рибалки стоять російські спецслужби - Зонтов
Заступник голови громадської ради Донецької обласної ВГА Олег Зонтов каже, що правоохоронні органи ніяк не реагують на звернення активістів, журналістів, розслідувачів, які повідомляють про факти політичної корупції та підкупів

Екс-мер Слов'янська, а нині - заступник голови громадської ради Донецької обласної ВГА Олег Зонтов вважає, що піар-кампанія проти торгової мережі АТБ загрожує економічній і соціальній стабільності в Україні, а дії глави парламентського комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності, спрямовані на поширення наклепницької інформації проти АТБ, можуть бути інспіровані ззовні.

"Методи будь-якої гібридної війни - це підрив банківської системи, підрив економічних зв'язків, торгових зв'язків, і, врешті-решт - військові дії. Я практично впевнений, що за діями Сергія Рибалки стоять російські спецслужби. Кому вигідно розхитати великі підприємства на території України? Кому вигідно заблокувати їх роботу? Кому вигідно звинуватити їх у чомусь? Для чого? Щоб посіяти паніку і протестні настрої. Тому що протестні настрої потім легко використовуються для перевороту", - заявив Зонтов в ефірі телерадіокомпанії "Ера" в програмі "Від першої особи" відомої журналістки Тетяни Гончарової.

Зонтов і Гончарова в ефірі обговорили зміст нового документального фільму розслідувача Олексія Станчевского "Перевертень з мандатом", в якому автор наводить факти фінансування нардепом Рибалкою акцій силового блокування магазинів АТБ за участю ветеранів АТО і націоналістів.

"Говоримо про фільм, який сьогодні демонстрували на великому екрані під Верховною Радою, фільм Олексія Станчевского. У ньому Олексій наводить факти політичної корупції від депутата Сергія Рибалки, це - його бачення. Зокрема, там транслюється інтерв'ю з екс-бійцем добровольчого батальйону "Свята Марія" Михайлом Помогайбо. В інтерв'ю Михайло розповідає про факти фінансування Сергієм Рибалкою акцій з блокування магазинів АТБ. У фільмі йдеться про те, що Рибалка платив за одну акцію 100 тисяч доларів. Розслідуванням цих факт в по суті повинна займатися ГПУ і суди", - розповіла телеглядачам Тетяна Гончарова.

На думку Олега Зонтова (в минулому - професійного журналіста), ветеранів АТО нечесні на руку політики використовували для вирішення своїх особистих бізнес-інтересів, апелюючи до їх патріотизму і національної свідомості, поширюючи неправдиву інформацію про мережі, що є одним з головних спонсорів української армії ще з весни 2014-го року.

"Матеріали, надані журналістами, явно свідчать, що Сергій Рибалка просто використовує патріотичні настрої, патріотичні пориви ветеранів АТО. Коли учасників АТО, учасників бойових дій, ветеранів використовують у платних акціях. Їх обдурили. Мережа АТБ звинуватили нібито у фінансуванні тероризму, у його спонсоруванні. І хлопців підключили до цього під приводом, - дивіться, вони ж сепаратистів фінансують. Спіймали на гачок патріотизму. Ви проливаєте кров, а вони - ось, спонсорують", - заявив Зонтов.

На думку Олега Зонтова, акції з блокування магазинів АТБ, які пройшли взимку в Києві та інших містах України, нагадували бандитські нальоти, які були проплачені народним депутатом.

"У фільмі є жахливі кадри, коли вони нападають на магазини, обливають кров'ю, підкидають відрізану голову свині, це все відбувається в Києві, і в декількох регіонах нашої країни", - розповів про свої емоції від побаченого заступник голови Громадської ради Донецької ОВГА.

Зонтов висловив заклопотаність тим, що правоохоронні органи країни ніяк не реагують на неодноразові звернення активістів, журналістів, розслідувачів, які повідомляють про факти політичної корупції, підкупу, здійснюваних з високих парламентських комітетах.

"Фактів достатньо: передаються гроші. Йде фіксація цих грошей. Журналіст-розслідувач робить заяву, несе його в Генеральну прокуратуру, несе його в СБУ. І далі - нічого. За три місяці ніхто не був допитаний. Ніхто не був викликаний НАБУ, а це - підслідність НАБУ, тому що це пов'язано з вищим державним чиновником, народним депутатом", - поскаржився Олег Зонтов.

Зараз ви читаєте новину «За діями Сергія Рибалки стоять російські спецслужби - Зонтов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі