неділя, 21 жовтня 2012 09:49

"Вимкніть телевізор, і політики перестануть існувати" - Ванникова

"Вимкніть телевізор, і політики перестануть існувати" - Ванникова
Політик стверджує, що реальної третьої сили немає, нового політика на ці вибори не створено Фото: mediananny.com

Майдан спричинив розчарування, тому що були високі очікування. Таку думку в інтерв'ю Gazeta.ua висловила кандидат у депутати від партії "Наша Україна" Ірина Ванникова.

"Зараз, думаю, це більше суспільна втомленість, депресія. Це пов'язано з тим, що більшість політиків – несправжні. Вимкніть телевізор, і вони перестануть існувати. Можна процитувати одне інтерв'ю почесного президента Києво-Могилянської Академії В'ячеслава Брюховецького, моєї alma mater, де я здобула першу вищу освіту. Він сказав із справедливим обуренням: "Усе життя країни крутиться навколо кретинів, які сидять у Шустера і думають тільки про себе, не розуміючи, що відбувається в країні". Думаю, якщо так продовжуватиметься, то ми матимемо кінець політики. Що це означає? Таке буває в авторитарній країні. Там немає політики як конкуренції продуктивних ідей", - наголосила вона.

За словами Ванникової, у цих виборах є дуже популярною теза про нові обличчя.

"Ми маємо низку технологічних проектів, які очолили нові у політиці обличчя спортсменів або артистів. Але чи є пропозиція нової політики, нового політичного мислення? Ми знову бачимо популізм, зарплата 1000 євро уже завтра. Це неможливі, непрофесійні, неекономічні речі – це шоу, фестиваль брехні. Тоді кажіть чесно, що батон при вашій фантазії коштуватиме 10 євро", - підкреслила політик.

Ванникова наголосила, що вибір на користь третьої сили видається дуже вдалим, логічним виходом із протистояння двох рівновеликих партій, яке ми спостерігаємо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після публічних образ національних символів ЗМІ повинні забути про Симоненка - Ванникова

"Але я не думаю, що проекти-технології можуть задовольнити цей суспільний запит. Реальної третьої сили немає, нового політика на ці вибори не створено. Повертаючись до великих планів русифікації, в яких обидва українські табори є співучасниками, можу назвати третьою силою патріотичні партії. Це парадокс української політики, але національні сили, які у будь-якій країні є мейнстрімом за своїми цінностями, заведені у цей кут "третього вибору", - зазначила вона.

Повне інтерв'ю Ірини Ванникової читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «"Вимкніть телевізор, і політики перестануть існувати" - Ванникова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі