четвер, 07 листопада 2013 11:51

Всесвітній Форум керівників органів податкових розслідувань може відбутися в Україні

6-го листопада у Стамбулі (Туреччина) відбувся Всесвітній Форум керівників органів податкових розслідувань. З докладом на ньому виступив керівник української делегації, перший заступник Голови ДПС України – начальник податкової міліції Андрій Головач. 




"У своєму виступі ми наголосили на трьох основних моментах. По-перше, запропонували проводити Форум на постійній основі. По-друге, ми виступили зі своїми ідеями щодо можливих форматів діяльності цього Форуму. По-третє, ми озвучили ініціативу провести наступний Форум у нас в країні, адже ідея його створення вперше була озвучена саме податковою міліцією України", - сказав Андрій Головач. 

Виступ начальника податкової міліції України викликав жваве обговорення та підтримку серед іноземних колег. Серед них, зокрема, були керівники органів податкових та фінансових розслідувань США, Великобританії, Німеччини, Швейцарії, Італії, Австрії, Кенії, Уганди, Австралії, Японії, Туреччини та багатьох інших країн. 




За словами Андрія Головача, питання формалізації рішень стамбульського Форуму відбудеться у рамках робочої групи Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). "Якими ми бачимо головні пріоритети у міжнародній співпраці? По-перше, нам необхідно досягти оперативності в обміні інформацією як про фізичних осіб-шахраїв, так і про сумнівні транзакції. Мова зокрема, йде про створення спільних баз даних. По-друге, існує потреба в уніфікації фінансових поліцій усього світу, щоб підходи до вирішення актуальної проблематики в усіх країнах були єдиними. Також дуже нагальним є проведення спільних практичних операцій", - зауважив начальник податкової міліції України. 

Андрій Головач є співголовою Координаційної ради керівників органів податкових (фінансових) розслідувань країн СНД (КРОПР).

Зараз ви читаєте новину «Всесвітній Форум керівників органів податкових розслідувань може відбутися в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі