середа, 28 листопада 2018 08:21

Волкер попередив про плани Росії щодо Маріуполя

Волкер попередив про плани Росії щодо Маріуполя
Зараз Маріупольський порт працює у штатному режимі. Фото: MRPL.city

Події в Азовському морі свідчать, що Росія хоче взяти під контроль порти Маріуполя.

Про це сказав спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, передає "Укрінформ".

"Я думаю, що це питання доступу до Маріуполя для українців. Росія претендує на одностороннє право контролювати цей доступ, в цьому проблема. Це не обов'язково означає, що Росія зробить новий наступ на суші", - сказав Волкер.

Представник Держдепу нагадав, що США та партнери категорично не визнають анексію Криму Росією, так само як не визнають заяви, що ці води - виключно російські.

При цьому він не вважає за необхідне розширювати формати переговорів із Москвою. Волкер наголосив, що Вашингтон підтримує німецьку і французьку боку за їх провідну роль у переговорах "нормандського формату". А за відсутність діалогу відповідає виключно Росія, яка "зовсім не готова сприймати всерйоз ці переговори".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко хотів говорити з Путіним - Кремль проігнорував

25 листопада російські силовики атакували три українські катери в Азовському морі та застосували зброю. Шістьох українських військових поранені, двоє з них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії. З'єднання і частини Збройних сил України привели в стан повної бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «Волкер попередив про плани Росії щодо Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі