середа, 13 липня 2011 13:26

Власенко підловив суддю Кірєєва на брехні

Власенко підловив суддю Кірєєва на брехні

Захисник має право бути відсутнім під час судового засідання з метою збирання необхідних фактів, які свідчитимуть про необгрунтованість звинувачення підсудного.

Про це на прес-конференції заявив захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко, народний депутат від БЮТ Сергій Власенко.

"Тому суддя Печерського райсуду Родіон Кірєєв своїми рішеннями вводить в оману учасників судового процесу та суспільство", - пояснив Власенко.

За словами нардепа, він мав розмову з представниками юридичної компанії Covington & Burling LLP, які провели аудит діяльності прем'єра Тимошенко і не знайшли підстав для її обвинувачення.

"Згідно висновків експертів, формулювання генпрокуратурою обвинувачення Тимошенко у завданні збитків державі є сумнівним. Тобто говорячи звичайною мовою, нанесення на папір цифр збитків не має за собою жодних обгрунтувань, жодних обрахунків", - пояснив Власенко.

Він також зазначив, що американські експерти зауважили той факт, що Генпрокуратура чомусь не взяла до уваги аудит компанії Ernst and Young.

"Підсумовуючи висновки експертів юридичної компанії Covington & Burling LLP, можна сказати, що для обвинувачення Юлії Тимошенко у завданні збитків державі під час підписання газових контракітв немає підстав", - додав захисник.

Говорячи про справу щодо Кіотського протоколу, Власенко зазначив, що тут ситуація є аналогічною.

"Юридичного підгрунтя для порушення кримінальної справи стосвно Кіотських грошей, за висновками американських експертів, не існує", - резюмував "бютівець".

Нагадаємо, 15 липня у Печерському суді поновиться розгляд "газової справи" проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Розгляд було відкладено для того, щоб екс-прем'єр знайшла нового захисника.

Зараз ви читаєте новину «Власенко підловив суддю Кірєєва на брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі