понеділок, 11 березня 2013 14:58

Власенко подав скаргу в Євросуд, і не збирається виїжджати за кордон

Автор: Фото: facebook.com
 

Захисник екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко подав скаргу до Європейського суду з прав людини щодо рішення Вищого адміністративного суду України про дострокове припинення його депутатських повноважень.

Про це він розповів під час прес-конференції в Києві, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Сьогодні ми відправили документи до Європейського суду з прав людини, а також доповнили скаргу Юлії Тимошенко в частині вчинення тиску не тільки на неї, а й на її захист, на людей, які забезпечують її спілкування з зовнішнім світом. Зокрема йдеться й про Григорія Немирю та Євгенію Тимошенко", - розповів він.

Щодо скарги Власенко уточнив, мова йде про те, що під час дострокового припинення його повноважень як народного депутата було порушено Європейську конвенцію з прав людини у частині того, що "держава зобов'язана забезпечувати прозорі вибори та не має права впливати на результати волевиявлення громадян".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт переконаний, що скоро Власенко виїде за кордон

Власенко уточнив, що наразі важко передбачити, коли його скарга буде прийнята ЄСПЛ у провадження та коли буде оголошено результати. Однак, за його словами, він та опозиція в цілому проситимуть ЄСПЛ щонайшвидше розглянути його скаргу у зв'язку з ситуаціє в Україні.

Він висловив упевненість у тому, що через доповнення до скарги Тимошенко ЄСПЛ також прийме це до уваги та оголосить своє рішення щодо цього найближчим часом.

"Я дуже сподіваюся, що це пришвидшить скарги Юлії Тимошенко. Але це палка з двома кінцями. Євросуд зобов'язаний перевіряти ці дані, які є. І через те, що ми постійно їх додаємо, забирається час", - пояснив захисник.

Водночас, відповідаючи на запитання, чи не збирається він виїжджати за кордон чи просити політичного притулку, Власенко запевнив, що поки що цього в його планах немає.

Зараз ви читаєте новину «Власенко подав скаргу в Євросуд, і не збирається виїжджати за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі