субота, 24 червня 2023 12:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Виклик Путіну: британська розвідка проаналізувала "похід" Пригожина на Москву

Виклик Путіну: британська розвідка проаналізувала "похід" Пригожина на Москву
ПВК "Вагнер" має на меті дістатися до Москви. Фото: eastnews.ua

Демарш приватної військової компанії "Вагнер" на чолі з її засновником і фінансистом Євгеном Пригожиним – найсерйозніший виклик останнього часу Російській Федерації як державі.

Розвідка Великої Британії вважає, що найближчі години будуть ключовими в тому, як розвиватиметься ця криза. Про це йдеться в огляді британського Міноборони за 24 червня, опублікованому в Twitter.

"Найманці Пригожина перейшли через російський кордон щонайменше у двох місцях, узявши під контроль військовий штаб у Ростові. Частина "вагнерівців" рухаються на північ через Воронезьку область і майже напевно мають на меті дістатися Москви", – сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин заявив, що іде на Москву: в столиці РФ оголосили "антитерористичні заходи"

Російські силовики, очевидно, не чинять "вагнерівцям" серйозного супротиву.

"У найближчі години лояльність російських сил безпеки матиме ключове значення для розвитку кризи. Це найсерйозніший виклик російській державі за останній час", – звітує британське Міноборони.

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Вчора ватажок "вагнерівців" Пригожин звинуватив Міноборони РФ у ракетному ударі по табору найманців. У пов'язаних із "вагнерівцям" Telegram-каналах з'явилося відео нібито з результатами обстрілу. На ньому кажуть, що це атакували не українці, а свої. У Кремлі це заперечують.

Війська Пригожина висунулися в бік російських кордонів. У Москві та низці російських міст перекривають дороги та вулиці. Біля Кремля з'явилася військова техніка.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент РФ "в курсі ситуації, що розгортається навколо Пригожина, вживаються всі необхідні заходи".

Російські війська отримали необхідний наказ щодо нейтралізації тих, хто "організував збройний заколот". Про це у відеозверненні заявив 24 червня російський президент Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «Виклик Путіну: британська розвідка проаналізувала "похід" Пригожина на Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі