четвер, 17 листопада 2011 12:30

"Відеоспостереження навколо ВР - це інструмент проти провокаторів та елемент залякування"

"Відеоспостереження навколо ВР - це інструмент проти провокаторів та елемент залякування"

Народний депутат від фракції Партії регіонів Олександр Стоян вважає, що відеоспостереження за територією навколо Верховної Ради необхідне для того, щоб виявляти під час акції протесту провокаторів.

Про це він сказав у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"З людської точки зору відеоспостереження не потрібне, тому що люди приходять до парламенту до своїх обранців, щоб висловити свої пропозиції та думки. Вони ж не приходять просто поспівати та потанцювати. З іншої точки зору серед людей, які сюди приходять, є провокатори та психічно хворі, які провокують бійки", - зауважив Стоян.

"Якщо люди масово будуть хитати паркан, який постійно ремонтують, то ми не будемо брати їх за руки і казати, що так не потрібно робити. Я розумію, що коли під парламент приходять люди - це сигнал нашій політичній силі, уряду, президенту, що не все гаразд у країні", - наголосив регіонал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді вирішили, що паркану мало і купили собі камеру спостереження

Водночас бютівець Андрій Сенченко пояснив, що таке відеоспостереження - це елемент залякування громадян, які приходять на мітинги. За його словами, правоохоронці будуть знаходити одну людину, мордувати її і казати, що з усіма іншими буде те саме.

"Це ненормально, коли влада відгороджується парканом. Може, тоді взагалі зробити резервацію і жити у ній? Думаю, українцям дешевше купити якийсь острів і відправити туди всіх наших можновладців. Хай там розважаються до самого виродження, а тут оберемо нормальних", - запропонував бютівець.

Він вважає, що відеоспостереження - це порушення прав та свобод громадян. "Воно може бути виправданим, але тут дуже важко знайти межу. У багатьох європейських країнах тривають з цього приводу серйозні дискусії. Коли на вулиці є відеоспостереження, це дозволяє швидко затримати порушника. З іншого боку це дає інформацію особистого характеру про простих громадян", - додав Сенченко.

Зараз ви читаєте новину «"Відеоспостереження навколо ВР - це інструмент проти провокаторів та елемент залякування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі