вівторок, 09 жовтня 2012 11:25

Виборець Компартії значно помолодшав - соціолог

Виборець Компартії значно помолодшав - соціолог
За інформацією соціологів, рейтинг Компартії зріс до 10%. Фото: polemika.com.ua

В Україні зараз спостерігається певне відродження Комуністичної партії.

Про це заявила на прес-конференції директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

"Щоб там не казали, для виборців абсолютно важливі пропозиції партій щодо проблем, які їх турбують, – говорить вона. – Мені здається, що певним чином саме це зумовлює успіх Комуністичної партії, тому що технологи цієї партії знайшли слова, якими треба звертатися до виборців. Якщо люди читають їхні газети й вони відповідають запитам певної частини населення, і тому, власне, їхній рейтинг зріс до 10%. Причому це партія не лідерського типу. Ми спостерігаємо певне відродження Компартії. Тому що їхній виборець, якщо подивитися на результати нашого опитування, значно помолодів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людям досі важливий поділ партій на "постпомаранчеві" і "постбіло-блакитні" - соцопитування

Соціолог також розповіла, що згідно з соцдослідженням, дуже важливо для виборця, з якими політичними силами об'єднуватиметься партія, за яку вони голосують, у майбутній Верховній Раді.

"Важливий також склад першої п'ятірки. Весь список партій менш важливий. Цікаво, що для більшості виборців не важлива інформація про приватне життя кандидатів і переважно не важливі відомості, що компрометують кандидатів списку партій. Також для більшості виборців є важливим той факт, чи партія за владу, чи проти неї", – наголосила Бекешкіна.

Зараз ви читаєте новину «Виборець Компартії значно помолодшав - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі