вівторок, 09 жовтня 2012 01:50

В Україні лише КПУ й "Свобода" з ідейно орієнтованими виборцями - Бекешкіна

В Україні лише КПУ й "Свобода" з ідейно орієнтованими виборцями - Бекешкіна
За словами Бекешкіної, в Україні зросла кількість людей, які не визначилися зі своїм вибором до 24%. Фото: glavcom.ua

Прихильники лише двох партій в Україні орієнтуються на програми партій і те, наскільки ці політсили виражають їхні інтереси.

Про це сказала на прес-конференції директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

"В Україні зросла кількість людей, які не визначилися зі своїм вибором до 24%, – говорить вона. – Також відбулося зростання рейтингу партії Віталія Кличка "УДАР" і зниження рейтингу "Батьківщини". З чим це пов'язано? По-перше, це відбувалося в межах одного й того ж блоку. Зараз у нас партії як поділилися з 2004 року на два великі блоки: "постпомаранчеві" й "постбіло-сині", так і залишилися. Тому зазвичай відбуваються переходи в межах певного блоку партій. І якщо партія "УДАР" пішла на половину, де західний регіон і центральний в основному, значить її зростання рейтингу відбувається за рахунок рейтингу "Батьківщини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "УДАР" відбирає голоси в Об'єднаної опозиції - Бекешкіна

По-друге, за словами соціолога, сталася зміна мотивації.

"У нашій анкеті є таке стандартне питання "Чому ви обрали цю партію?". У зв'язку з цим є кілька блоків. Найперше, це виборці, яких можна назвати ідейно орієнтованими. У нас дві такі партії з ідейно орієнтованими виборцями, причому вони майже протилежні – це Комуністична партія і ВО "Свобода". Переважно прихильники лише цих сил орієнтуються на програми партій і те, наскільки вони виражають їхні інтереси", – зауважила Бекешкіна.

Зараз ви читаєте новину «В Україні лише КПУ й "Свобода" з ідейно орієнтованими виборцями - Бекешкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі