четвер, 27 червня 2024 16:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Ми не хочемо, щоб ця війна тривала роками. Готуємо план до другого Саміту миру - Зеленський

Ми не хочемо, щоб ця війна тривала роками. Готуємо план до другого Саміту миру - Зеленський
Президент Володимир Зеленський заявив про другий Саміт миру. Фото: president.gov.ua

Протягом наступних кількох місяців необхідно підготувати деталізований план дій для розгляду на другому Саміті миру.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у Брюсселі перед засіданням Європейської ради, повідомив "Укрінформ".

"Зараз нам потрібно розробити деталізований план деталізованих кроків стосовно усіх криз, які принесла нашій землі війна Путіна. Протягом місяців ми маємо скласти цей план, ми не маємо багато часу", - сказав Зеленський.

"У нас багато поранених, вбитих як військових, так і цивільних. Тож ми не хочемо, аби ця війна тривала роками. Тому маємо підготувати цей план і покласти його на стіл переговорів на другому Саміті миру", - заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і ЄС підписали безпекову угоду

"Якщо й відбуваються якісь перемовини у тіні, то це не про нас. Ми хочемо робити це відкрито. Для нас це дуже важливо", - сказав Зеленський.

"Я хочу обговорити з лідерами наші наступні кроки у контексті підготовки другого Саміту миру. Гадаю, це важливо не лише для України, а й для Європи та світу", - заявив президент.

15-16 червня у Бюргенштоку у Швейцарії відбувся перший Глобальний саміт миру за ініціативи України. Участь у ньому взяли делегації з 92 країн і вісім світових організацій.

Під спільним комюніке саміту підписалися 78 країн і чотири міжнародні організації.

Згодом до комюніке приєдналися Організація американських держав та острівна держава Антигуа і Барбуда. Також приєдналася Замбія.

За минулий тиждень до комюніке додали підписи ще шість країн та організацій, сказав Зеленський. Цього тижня до комюніке приєдналися Малаві і Гаяна.

Зараз ви читаєте новину «Ми не хочемо, щоб ця війна тривала роками. Готуємо план до другого Саміту миру - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі