вівторок, 09 жовтня 2012 02:13

Людям досі важливий поділ партій на "постпомаранчеві" і "постбіло-блакитні" - соцопитування

Людям досі важливий поділ партій на "постпомаранчеві" і "постбіло-блакитні" - соцопитування
Соціолог переконана, що після виборів на нас чекають дуже цікаві колізії. Фото: gisua.inf.ua

Майже для половини виборців в Україні важливим залишається приналежність партій до певного умовного табору.

Про це свідчать дані загальнонаціонального дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 18 вересня по 4 жовтня.

Його результати озвучила на прес-конференції директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

"Поділ партій на два табори "постпомаранчевий" і "пост біло-блакитний" має й досі велике значення для виборців, хоча й менше, ніж раніше, – говорить вона. – Перед попередніми виборами майже для 70% респондентів це мало значення. Зараз цей показник становить менше 50% людей, але все-таки це залишається".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Удар" на 1% випереджає Об'єднану опозицію - опитування

За словами соціолога, тут є досить чіткий поділ.

"Ті, хто голосують за партію з біло-блакитного табору, без варіантів – це Партія регіонів. Ті, хто голосують за партію з помаранчевого табору – це переважно "Батьківщина", частково "УДАР", частково "Свобода". Але є значна частина тих, хто голосуватиме за партію, яка не належить ні до помаранчевих, ні до біло-блакитних, і ті, для яких не має значення цей поділ на кольори. Тут першість має "УДАР", – зазначила Бекешкіна.

Вона також додала, що при цьому об'єктивно вони грають на тому полі, де й "Батьківщина", але "цей виборець дещо інший, він уже не хоче, щоб партії діяли в антагонізмі". Соціолог переконана, що після виборів на нас чекають дуже цікаві колізії. Хоча об'єктивно, на її думку, виборець цих партій ("Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" ) хоче, щоб вони діяли разом.

Зараз ви читаєте новину «Людям досі важливий поділ партій на "постпомаранчеві" і "постбіло-блакитні" - соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі