вівторок, 06 вересня 2011 15:29

Верховна Рада дозволила використовувати армію проти терористів

Верховна Рада дозволила використовувати армію проти терористів

Верховна Рада розширила список обґрунтувань для застосування зброї та бойової техніки у мирний час військовими.

За внесення змін до закону України "Про Збройні Сили України" (щодо застосування зброї у мирний час) проголосували у вівторок 275 народних депутатів з 314 зареєстрованих в залі засідань у вівторок.

Відповідно до закону, об'єднання, військові частини і підрозділи Збройних Сил можуть залучатися для боротьби з тероризмом і піратством, посилення охорони державного кордону, суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні і континентального шельфу України та їх правового оформлення, протидії незаконним перевезенням зброї і наркотичних засобів у відкритому морі, ліквідації надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, надання військової допомоги іншим державам.

Представляючи законопроект глава комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко (від фракції НУ-НС - ред.) зазначив: "Це правильний законопроект, який уточнює ті загрози, які носять транскордонний глобальний характер, і в локалізації яких братиме участь наша армія, незалежно від позаблокового статусу".

Депутат підкреслив, що в законопроекті не варто шукати якісь внутрішні завдання, які ускладнюють взаємини влади і опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада дозволила використовувати армію проти терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі