четвер, 16 червня 2016 09:20

Вашингтон виділить Україні кругленьку суму

Вашингтон виділить Україні кругленьку суму
Фото: epochtimes.com.ua

США планують виділити Україні $220 млн на підтримку економічних, політичних і енергетичних реформ.

Про це заявив віце-президент Джо Байден на зустрічі з українським прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, передає прес-служба Білого дому.

"Цей пакет допомоги буде продовженням підтримки зусиль України щодо зміцнення демократичних інститутів і верховенства права, зміцнення основ для стійкого економічного зростання, а також реагування на гуманітарні потреби", - ідеться в повідомленні.

Кошти планують виділити цього року.

При цьому від України очікують прискорення митної реформи, активної боротьби з корупцією через судову реформу, розширення децентралізації по всій Україні. Серед вимог США також розширення підтримки енергетичної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман розповів, про що говорив з віце-президентом США

Як відомо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман у вівторок, 14 червня, розпочав візит до США. Він триватиме три дні.

У середу глава уряду провів зустрічі з лідером республіканської більшості Палати представників США Кевіном Маккарті, представником нижньої палати Конгресу США Полом Райаном, адміністратором USAID Гейл Сміт, міністром енергетики Ернестом Монізом і віце-президентом США Джозефом Байденом.

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон виділить Україні кругленьку суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі