четвер, 18 січня 2024 13:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Вашингтон зробив тривожну заяву щодо припинення фінансування України

Вашингтон зробив тривожну заяву щодо припинення фінансування України
Якщо США припинять підтримку України, це може стати прикладом для інших країн. Фото: pixabay.com

Партнери та союзники Сполучених Штатів Америки надихаються тим, як Вашингтон допомагає Києву у його протистоянні російській агресії. Припинення допомоги може стати прикладом для інших.

У Вашингтоні вдячні усім державам, які разом із США допомагають Україні, заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає "Укрінформ".

"Кожна нація сама вирішує, як це має виглядати, і що є доцільним. Це - суверенні рішення", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен сказав, що допоможе Україні виграти війну

Глобальна підтримка України є значною. Водночас нездатність США ухвалити новий пакет допомоги змінить ситуацію у міжнародному контексті.

"Американське лідерство в цьому питанні має значення. Якщо ми просто все згорнемо, не зможемо затвердити фінансування та приймемо рішення, що більше нічого не надаватимемо Україні, це може стати поганим прикладом", - зазначив Кірбі.

Президент США Джо Байден звернув увагу на стратегічні наслідки бездіяльності щодо допомоги Україні.

Він 17 січня зустрівся з керівництвом Конгресу з очільниками й провідними членами комітетів з питань розвідки, Збройних сил та асигнувань Палати представників та Сенату й обговорив з ними стратегічні наслідки бездіяльності щодо України американської держави та світу загалом, повідомили у Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон зробив тривожну заяву щодо припинення фінансування України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі