четвер, 18 січня 2024 12:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден тисне на Конгрес, щоб Україні передали озброєння

Байден тисне на Конгрес, щоб Україні передали озброєння
Президент США Джо Байден наголосив, що бездіяльність Конгресу шкодить національним інтересам. Фото: eastnews.ua

Президент США Джо Байден звернув увагу на стратегічні наслідки бездіяльності щодо допомоги Україні.

Він 17 січня зустрівся з керівництвом Конгресу з очільниками й провідними членами комітетів з питань розвідки, Збройних сил та асигнувань Палати представників та Сенату й обговорив з ними стратегічні наслідки бездіяльності щодо України американської держави та світу загалом, повідомили у Білому домі.

"Президент був чітким - подальша бездіяльність Конгресу ставить під загрозу національну безпеку Сполучених Штатів, НАТО та решти вільного світу. Він закликав Конгрес швидко надати додаткове фінансування на підтримку України та надіслати потужний сигнал про рішучість США", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші закінчились: США припинили постачати озброєння до України

Байден наголосив, що Конгрес повинен забезпечити Україну необхідними ресурсами для захисту від російського вторгнення, зокрема, артилерією та засобами протиповітряної оборони.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не отримав від Заходу того, що просив.

США не відреагували відкрито ні на резонансне інтерв'ю генерала, ні на список потреб. Про це заявив екскомандувач армії США в Європі Бен Годжес.

Зараз ви читаєте новину «Байден тисне на Конгрес, щоб Україні передали озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі