середа, 03 квітня 2019 13:25

В уряді заговорили, що із Зеленським справи підуть "вниз"

В уряді заговорили, що із Зеленським справи підуть "вниз"
Із президентом Зеленським гривня впаде, кажуть в уряді. Фото: rbc.ua

У перші 2,5-3 роки можливого президентства Володимира Зеленського економіка падатиме. Про це заявив перший віце-прем'єр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

За його словами Зеленський, швидше за все, буде керувати країною "методом проб і помилок".

"Така невизначеність та інтрига додає йому шарму, але матиме серйозні економічні наслідки. Бо економіка не буде терпляче чекати доки Володимир Зеленський тренуватиме свої навички державного управління. Економіка точно піде вниз, питання лише наскільки стрімко", - написав Кубів на "ЛІГАБізнесІнформ"

"Чому? Бо невідомість примусить бізнес відкласти резерви та підвищити ціни. Про всяк випадок. Великий бізнес скористається перехідним періодом, щоб захопити ринки конкурентів, а монополісти - щоб додатково заробити. Міжнародна спільнота не поспішатиме поновлювати чинні домовленості, доки чекатиме ясності щодо Зеленського як політика.

А корупціонери, ті самі, з якими обіцяє боротися "слуга народу", швидко вийдуть зі сховків, куди вони потікали за ці роки. І відкрито наживатимуться на кволості державної системи, яка тільки почала одужувати від цієї зарази. І наживатимуться про всяк випадок побільше, щоб пережити той самий один строк, на який начебто обіцяє прийти Зеленський", - прогнозує Кубів.

Віце-прем'єр також заявив, що "економіка покаже рецесію, гривня впаде, ціни зростуть, як і безробіття".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін заборонив авіарейси в Росію

ЦВК обробила 99,88% протоколів дільничних виборчих комісій. Лідирує шоумен Володимир Зеленський, якого підтримали 30.23% виборців, а це майже 6 млн.

У другий тур із ним виходить чинний глава держави Петро Порошенко. Його підтримали понад 3 млн виборців, що принесло 15.95%.

Зараз ви читаєте новину «В уряді заговорили, що із Зеленським справи підуть "вниз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі