неділя, 15 січня 2023 04:30

Спецтема: Війна Росії проти України

В ООН назвали число загиблих та поранених через війну з РФ мирних українців

В ООН назвали число загиблих та поранених через війну з РФ мирних українців
Розмарі Дікарло озвучила цифри загиблих і поранених цивільних, але визнала, що вони можуть бути неповними. Фото: news.un.org

З початку вторгнення Росії в Україну через бойові дії постраждали щонайменше 18 096 мирних громадян України. Однак ці дані не є повними, оскільки реальні цифри можуть бути значно вище.

У тому числі 6952 людини числиться вбитими та 11144 пораненими, заявила заступник генерального секретаря ООН Розмарі Дікарло на засіданні Ради Безпеки ООН, яке було присвячене війні в Україні, повідомляє Голос Америки.

За її словами, тільки в Бахмуті з початку грудня загинуло 22 мирних жителі та 72 були поранені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масований ракетний обстріл України: Кислиця різко звернувся до Радбезу ООН

Крім того, Росія систематично знищує цивільну інфраструктуру України, через що 7,9 млн українців покинули країну, 5,9 млн стали вимушеними переселенцями.

Зафіксовано 745 російських нападів на медичні заклади - це найвищий показник у світі за 2022 рік. Через Росію в Донецькій, Запорізькій, Миколаївській та Харківській областях 50% всіх медустанов частково або повністю не можуть функціонувати.

14 січня ракетним ударом російських терористів було знищено багатоповерховий будинок у Дніпрі, загинуло щонайменше 14 осіб. Станом на 01:30 15 січня з-під завалів багатоповерхівки в Дніпрі врятовано 38 осіб, кількість постраждалих зросла до 73 осіб.

Багатоповерховий будинок у Дніпрі 14 січня був знищений російськими терористами за допомогою важкої крилатої ракети Х-22. Її розробляли для ударів по авіаносних групах в роки СРСР, ракета швидкісна, важка, але вкрай неточна.

Зараз ви читаєте новину «В ООН назвали число загиблих та поранених через війну з РФ мирних українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі