вівторок, 18 липня 2023 10:26

Спецтема: Війна Росії проти України

У НАТО відреагували на зрив РФ зернової угоди

У НАТО відреагували на зрив РФ зернової угоди
Генсек НАТО відреагував на односторонню відмову РФ від Чорноморської ініціативи. Фото: eastnews.ua

Північноатлантичний альянс засудив рішення Російської Федерації припинити участь у Чорноморській зерновій ініціативі.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 17 липня опублікував у Twitter допис з цього приводу.

"Засуджую одностороннє рішення Росії вийти з зернової угоди, попри зусилля нашого союзника Туреччини та ООН. Протиправна повномасштабна війна РФ проти України продовжує шкодити мільйонам вразливих людей по всьому світу", – написав Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрив зернової угоди: ЄС терміново звернувся до РФ

Тим часом Китай готовий вести переговори з усіма сторонами для забезпечення продовольчої безпеки. Пекін підтримує "збалансовану та повністю реалізовану" зернову ініціативу.

17 липня в Кремлі заявили, що РФ відмовляються продовжувати дію "зернової угоди". Росіяни блокували судна, що прямували до українських портів під завантаження.

Президент України Володимир Зеленський направив офіційні листи президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану і генсеку ООН Антоніу Гутеррешу з пропозицією продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи або її аналога у тристоронньому форматі. Він заявив, що ніхто не має права руйнувати продовольчу безпеку будь-якого народу.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО відреагували на зрив РФ зернової угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі