вівторок, 14 січня 2014 18:21

У МВС відповіли на відео побиття Луценка: закон дозволяє бити людей

У МВС відповіли на відео побиття Луценка: закон дозволяє бити людей
Фото: censor.net.ua

Після появи в мережі відео, на якому знято побиття спецпідрозділом "Беркут" екс-міністра Юрія Луценка, в МВС нагадали про Закон України "Про міліцію".

"Відповідно до вимог Закону України "Про міліцію" працівники міліції мають право застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби і вогнепальну зброю у випадках і в порядку, передбачених цим Законом", - йдеться в повідомленні відомства.

Прес-служба МВС підкреслює, що під час подій біля Святошинського райуправління міліції м.Києва в ніч з 10 на 11 січня працівники міліції діяли в рамках своїх законних повноважень.

"Зокрема, стаття 13 дозволяє застосувати заходи фізичного впливу для припинення правопорушень, подолання протидії законним вимогам міліції, що здійснюється зі застосуванням сили щодо працівників міліції, а стаття 14 регламентує застосування спеціальних засобів для захисту громадян і самозахисту від нападу та інших дій, що створюють загрозу їх життю або здоров'ю, а також для припинення масових заворушень і групових порушень громадського порядку", - зазначає прес-служба.

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ оприлюднили відеоролик, в якому видно, як екс-міністр МВС Юрій Луценко отримав удар в праву скроню під час зіткнення між бійцями спецпідрозділу " Беркут" та активістами Автомайдану в ніч з 10 на 11 січня в Києві.

Раніше заступник міністра МВС Віктор Ратушняк заявив  що правоохоронці не завдавали тілесних ушкоджень екс-міністру внутрішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «У МВС відповіли на відео побиття Луценка: закон дозволяє бити людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

145

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі