вівторок, 11 жовтня 2022 13:42

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білому домі розповіли про зміну стратегії Путіна в Україні

У Білому домі розповіли про зміну стратегії Путіна в Україні
У Білому домі не виключають зміну стратегії РФ через атаку на Україну. Фото: eastnews.ua

Росія планувала масовані авіаудари по Україні ще до вибуху на Керченському мосту в окупованому Криму.

У Сполучених Штатах Америки не виключають, що російський диктатор Володимир Путін вирішить змінити тактику через програш російської армії на фронті, заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає CNN.

"Імовірно, це було те, що вони планували протягом довгого часу. Це не означає, що вибух на Кримському мосту міг прискорити їхнє планування. Через програші на полі бою Путін змінює свою стратегію на кампанію з підриву морального духу українців і завдання руйнівного збитку інфраструктурі України. Ця тенденція розвивається в останні дні й цілком вже намітилася", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух на Кримському мосту став особистою образою для Путіна – CNN

Водночас учорашня атака добре відповідала б "резюме" нового російського генерала, який керує війною в Україні, Сергія Суровікіна. Він служив у Сирії та Чечні. В обох місцях Росія без розбору обстрілювала житлові райони та руйнувала інфраструктуру.

На думку Кірбі, попри атаку, все ж немає жодних ознак того, що РФ застосує проти України ядерне озброєння.

У міністерстві оборони Росії призначили нового головного командувача російської армії – генерала Сергія Суровікіна.

Раніше він командував Повітряно-космічними силами Росії, а після повномасштабного вторгнення – південним угрупованням військ в "спецоперації" в Україні. Розвідка Великої Британії оцінила призначення нового командувача Суровікіна 11 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі розповіли про зміну стратегії Путіна в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі