понеділок, 07 червня 2021 13:27

В Адміністрації президента був державний зрадник - прокуратура

В Адміністрації президента був державний зрадник - прокуратура
Прізвища підозрюваного прокуратура не називає. Фото: "Радіо Свобода"

Колишньому посадовцю Адміністрації президента повідомили про підозру в державній зраді. Про це написав Офіс генерального прокурора в понеділок.

Прізвища особи не називають.

За даними слідства, 2014 року підозрюваний, який працював в АП, а надалі в РНБО, маючи доступ до державної таємниці, вступив у злочинну змову з представником іноземної спецслужби та передав йому дані.

Посадовець збирав відомості у сфері економіки, внутрішньополітичної обстановки, міжнародних відносин, стратегічного співробітництва України з ЄС, РФ і Китаєм.

СБУ, яке веде розслідування, повідомляє: посадовець категорії "Б" протягом тривалого часу збирав і передавав кураторам інформацію, у тому числі закритого характеру. Замовників, зокрема, цікавили дані про деталі функціонування органів держаної влади України.

1 червня суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років. Обвинувальні матеріали скеровано до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як гартувалась мерзота". Bihus.info проаналізував розмови Медведчука

2017 року СБУ затримала перекладача прем'єр-міністра Володимира Гройсмана - Станіслава Єжова. Він виявився російським шпигуном, передавав російським кураторам інформацію про діяльність уряду.

Торік засудженого за держзраду перекладача видали РФ в рамках обміну.

Зараз ви читаєте новину «В Адміністрації президента був державний зрадник - прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі