четвер, 07 травня 2009 12:38

Ющенко полетів у Прагу на саміт "Східне партнерство"

Ющенко полетів у Прагу на саміт "Східне партнерство"
Президент України Віктор Ющенко відбув з одноденним робочим візитом до Чехії, повідомляє прес-служба глави держави.

У Празі Ющенко візьме участь в установчому саміті ініціативи Європейського союзу "Східне партнерство". Візит відбувається на запрошення прем"єр-міністра Чехії, яка головує в ЄС у першому півріччі 2009 р.

Планується, що Президент братиме участь у першому пленарному засіданні саміту, де обговорюватимуться концептуальні питання щодо наповнення ініціативи "Східне партнерство" конкретним змістом та подальших спільних дій у цьому напрямку. Пленарне засідання завершиться прийняттям заключної декларації саміту.

Також заплановано, що у Празі Ющенко проведе низку двосторонніх зустрічей, під час яких порушуватимуться найбільш актуальні теми взаємодії України як з Євросоюзом, так і з окремими країнами-його членами.

Зокрема плануються зустрічі Президента України з Єврокомісаром з питань зовнішніх зносин та політики сусідства Бенітою Ферреро-Вальднер, президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Мілібендом.

У складі офіційної делегації України перший заступник Міністра закордонних справ Володимир Хандогій, заступник глави Секретаріату президента Андрій Гончарук.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко полетів у Прагу на саміт "Східне партнерство"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі