середа, 20 травня 2009 18:02

Ющенко не бачить необхідності у відставці Єханурова

Ющенко не бачить необхідності у відставці Єханурова
Президент України Віктор Ющенко не бачить підстав для відставки міністра оборони Юрія Єханурова і називає обвинувачення в корупції на адресу міністра політичними маніпуляціями.

Про це глава держави сказав під час підходу до преси у Стамбулі.

Ющенко зазначив, що обвинувачення Єханурова є спробою глибше дестабілізувати ситуацію в Україні, дестабілізувати систему влади в Україні.

"Переконаний, що за цим стоять виключно політичні спроби, ще більше узурпувати владу, створити хаос, бо це найкраще середовище для проведення виборчої кампанії", - сказав Ющенко, додавши, що це є розправою.

"Я не бачу в діях міністра, в роботі самого міністерства тих обставин, які б сьогодні викликали необхідність відставки міністра", - сказав Президент.

Ющенко підкреслив, що навпаки, останніми роками міністерство демонструвало професійну роботу, і він як Президент зробить все, щоб і суспільство, і уряд по-іншому дивились на українську армію.

"Сьогодні армія потребує всілякої підтримки. Те відношення, яке демонструє уряд до оборонної політики, до солдата, на моє глибоке переконання, це ганебне відношення", - сказав Президент. Він ще раз підкреслив, що звинувачення Єханурова є політичним піаром і політичним кроком з метою дестабілізації ситуації.

Ющенко закликав парламентаріїв до відповідальності. Він нагадав, що в уряді і так сьогодні немає віце-прем"єра, міністра фінансів, міністра закордонних справ. Він зауважив, що і уряд, і парламентарії мають розуміти, що в сучасних умовах призначити нового міністра оборони буде неможливо. "Це дорога до монархії", - сказав Президент.

Він підкреслив, що не радив би ні прем"єр-міністру, ні уряду демонструвати такі кроки.

Сьогодні, 20 травня, на засіданні уряду прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що має намір звернутися до Президента України Ющенка з проханням відправити Єханурова у відставку з посади міністра оборони.

Водночас Єхануров зазначив, що має намір завтра провести зустріч з Президентом України Ющенком, щоб обговорити вимогу уряду про його відставку з посади міністра.

"Є порядок. Раз є такі звинувачення, я зобов"язаний доповісти йому (Президентові). Напевно, це буде завтра", - сказав Єхануров і додав, що сьогоднішнє засідання уряду, на якому заслуховували результати перевірки Міноборони, є "тренуванням" перед виборчою президентською кампанією, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не бачить необхідності у відставці Єханурова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі