вівторок, 31 жовтня 2023 21:15

Українська розвідка сказала, хто керує антисемітськими акціями в Росії

Українська розвідка сказала, хто керує антисемітськими акціями в Росії
У Махачкалі учасники антисемітської акції увірвалися в аеропорт і намагалися проникнути до літака з Тель-Авіва. Фото: ТАСС

За антисемітською акцією у Махачкалі Російської Федерації стоять російські спецслужби.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, повідомили НВ.

Юсов прокоментував заяву президента РФ Володимира Путіна про те, що антисемітські погроми нібито інспіровані "з території України руками західних спецслужб".

Росія ще з імперських часів залишається одним зі світових центрів ксенофобії та антисемітизму, нагадав представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський нацизм крокує поруч з антисемітизмом - Данілов

"Усі ці процеси там керуються власне спецслужбами. Починаючи з чорносотенців початку 20 століття, якими керувала царська охранка. Сьогодні нічого не змінилося", - сказав Юсов.

"Всі ці заходи, які ми бачили, всі ці безчинства і провокації антисемітські та ксенофобські - це справа рук саме російських спецслужб", - повідомив представник ГУР.

29 жовтня у місті Махачкала Російської Федерації учасники антисемітської акції увірвалися в аеропорт і намагалися проникнути до літака з Тель-Авіва, шукаючи євреїв.

Антисемітські демонстрації підкреслюють загострення міжетнічної і міжрелігійної напруженості у Російській Федерації, сказав американський Інститут вивчення війни.

Події в Махачкалі відзеркалюють глибоко вкорінений антисемітизм російських еліт та суспільства, сказав речник МЗС України Олег Ніколенко.

Зараз ви читаєте новину «Українська розвідка сказала, хто керує антисемітськими акціями в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі