понеділок, 30 жовтня 2023 19:52

Росія звинуватила Україну у причетності до погромів: у МЗС відреагували

Росія звинуватила Україну у причетності до погромів: у МЗС відреагували
Російська пропаганда культивувала ненависть до інших народів. Фото: eastnews.ua

У Москві заявляють, що Україна причетна до антисемітських виступів у Махачкалі.

Але там лише відзеркалюють глибоко вкорінений антисемітизм російських еліт та суспільства. Речник МЗС України Олег Ніколенко написав про це у Facebook.

Ненависть до євреїв - наслідок роботи державної пропаганди РФ. Вона десятиліттями культивувала почуття ненависті до інших народів серед росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль прокоментував погром у Махачкалі: звинуватили Захід

Російський президент Володимир Путін та міністр закордонних справ Сергій Лавров раніше вже виступали з антисемітськими заявами.

"Звинувачення МЗС РФ на адресу України в причетності до подій в Дагестані - намагання перекласти відповідальність з хворої голови на здорову. Ми глибоко переконані, що міжнародна спільнота має рішуче реагувати на прояви расової ненависті в Росії та будь-де у світі", - додав Ніколенко.

29 жовтня у місті Махачкала Російської Федерації учасники антисемітської акції увірвалися в аеропорт і намагалися проникнути до літака з Тель-Авіва, шукаючи євреїв.

Випадок у Махачкалі - це частина масово поширеної в Росії культури ненависті до інших народів, яку пропагують російське державне телебачення і влада, прокоментував президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Росія звинуватила Україну у причетності до погромів: у МЗС відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі