неділя, 29 жовтня 2023 22:58

Натовп дагестанців шукав євреїв, які мали прилетіти на літаку: Зеленський нагадав про антисемітизм росіян

Натовп дагестанців шукав євреїв, які мали прилетіти на літаку: Зеленський нагадав про антисемітизм росіян
Дагестанці шукають євреїв в аеропорту. Фото: НТА

Розлючений натовп дагестанців увірвався в аеропорт Махачкали: "шукали євреїв", які нібито мали прибути рейсом з Ізраїля.

Спочатку натовп вимагав документи у пасажирів, які виходили з аеропорту, щоб перевірити, чи не є вони громадянами Ізраїлю, а пізніше взагалі увірвався в будівлю та почав "пошуки євреїв", повідомляють російські ЗМІ та Telegram-канали.

Адміністрація аеропорту запропонувала натовпу визначити трьох людей, які з камерами зайдуть в салон літака, щоб упевнитися, що там немає громадян Ізраїлю.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом подій в аеропорту Махачкали. Також прибули додаткові підрозділи місцевої поліції.

Декілька ізраїльтян з рейсу, який приземлився в Махачкалі, були ізольовані та взяті під охорону в аеропорту Дагестану, повідомляє Times of Israel з посиланням на ізраїльського чиновника.

"Ми працюємо над тим, щоб вони вирушили стикувальним рейсом до Москви, щойно дозволять умови. Співробітники служби безпеки Ізраїлю та посол Ізраїлю працюють із місцевими органами безпеки", - сказав ізраїльський чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можемо отримати "чорну діру" на Близькому сході" - Сергій Данилов

Президент України Володимир Зеленський прокоментував цю ситуацію

"Це не поодинокий випадок у Махачкалі - це частина масово поширеної в Росії культури ненависті до інших народів, яку пропагують державне телебачення, експерти та влада", - написав він у соцмережі Х.

Він назвав російський антисемітизм і ненависть до інших націй системними й глибоко вкоріненими.

"За останній рік російський міністр закордонних справ дозволив собі низку антисемітських висловлювань. Російський президент також використовував антисемітські образи. Для російських пропагандистів на офіційному телебаченні риторика ненависті є звичною справою. Навіть нинішня ескалація на Близькому Сході спричинила антисемітські заяви російських ідеологів", - написав він.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін є "другим королем антисемітизму після Гітлера", говорив раніше Зеленський.

Путін до цього назвав Зеленського "ганьбою єврейського народу".

Зараз ви читаєте новину «Натовп дагестанців шукав євреїв, які мали прилетіти на літаку: Зеленський нагадав про антисемітизм росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі