вівторок, 09 липня 2024 01:30

У незвичайному місці знайшли наскельні малюнки

Археологи знайшли древні малюнки у регіоні, де раніше ніколи не знаходили слідів людської діяльності.

20 стародавніх наскельних малюнків виявили у Національному парку Канайма на південному сході Венесуели. Про це пише Arkeonews.

Цим малюнкам може бути близько 4 тис. років. Серед малюнків є геометричні фігури, пунктирні лінії, ряди хрестиків, зіркоподібні візерунки та з'єднані між собою прямі лінії. Вони всі вони зафарбовані червоним кольором. Також вчені знайшли прості зображення листя та малюнки людей.

Деякі зображення нагадують наскальні малюнки з Бразилії, Колумбії та Гаяни. Вони свідчать про появу окремої культурної групи.

"Попередні дослідження не виявили жодних доказів людської діяльності в цій місцевості. А тому це дозволяє припустити, що зображення створені невідомою цивілізацією", - сказав археолог з Університету Симона Болівара у Каракасі Хосе Мігель Перес-Гомес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли найдавніше поховання у США

Невідоме призначення малюнків. Вони можуть асоціюватися з народженням, хворобою, природою або полюванням.

У цьому місці також знайшли керамічні та кам'яні інструменти. Їх могли використовувати для малювання. Але потрібні додаткові дослідження.

Подібні малюнки у Бразилії датуються приблизно 4 тис. років тому. Венесуельські зразки можуть бути ще давнішими.

В озері Мендота штату Вісконсін, США, дайвери знайшли дерев'яне каное, якому понад 1200 років.

Археолог з Історичного товариства Вісконсіна Тамара Томсен під час катання на підводному скутері разом із колегою Меллорі Драгтом натрапила, як вони спочатку подумали, на колоду на дні озера.

Як виявилося, це було давнє каное. Результат вуглецевого аналізу показав, що знахідці понад 1200 років.

Зараз ви читаєте новину «У незвичайному місці знайшли наскельні малюнки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі