понеділок, 30 жовтня 2023 09:40

Американці проаналізували антисемітські акції у Росії

Американці проаналізували антисемітські акції у Росії
У Махачкалі учасники антисемітської акції увірвалися в аеропорт і намагалися проникнути до літака з Тель-Авіва. Фото: ТАСС

Антисемітські демонстрації у Дагестані та в інших регіонах Північного Кавказу підкреслюють загострення міжетнічної і міжрелігійної напруженості у Російській Федерації.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Кремль ще не відповів на ці події і, схоже, довірив регіональній владі офіційно відреагувати на демонстрації. Кремлю, ймовірно, буде важко запевнити виборців, що ситуація - під контролем, і переконати єврейську аудиторію, що єврейські меншини в Росії - у безпеці. Незважаючи на зусилля представити Росію як релігійно толерантну країну", - пишуть американські аналітики.

Російські ультранаціоналісти також можуть почати різко критикувати реакцію російської влади на демонстрації, повідомив ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бербок сказала, з чого радіє Путін

Аналітики зауважили, що голова Федеральної служби безпеки РФ Олександр Бортніков і голова російського Слідчого комітету Олександр Бастрикін, можливо, намагаються скористатися загостренням етнорелігійної напруги в Росії, щоб повернути прихильність президента РФ Володимира Путіна.

"Кремль, як правило, повільно реагує на події, що підкреслюють етнорелігійну напруженість, часто ненавмисно розпалюючи цикл, що включає гнів російських ультранаціоналістів на російський уряд за бездіяльність, що ще більше посилює етнорелігійну напругу. Бортніков і Бастрикін можуть прагнути представити себе в російському інформаційному просторі як здатних розірвати це коло", - пише ISW.

29 жовтня у місті Махачкала Російської Федерації учасники антисемітської акції увірвалися в аеропорт і намагалися проникнути до літака з Тель-Авіва, шукаючи євреїв.

Випадок у Махачкалі - це частина масово поширеної в Росії культури ненависті до інших народів, яку пропагують російське державне телебачення і влада, прокоментував президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Американці проаналізували антисемітські акції у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі