четвер, 20 жовтня 2011 20:33

Україні не вигідно розраховуватися з Росією рублями - економіст

Україні не вигідно розраховуватися з Росією рублями - економіст

Україна не зацікавлена розраховуватися рублями за товари та послуги.

Таку думку висловив економіст Валерій Гладкий.

За його словами, в разі ухвалення такого рішення, НБУ буде змушений формувати частину своїх резервів у рублях "для того, щоб перестраховувати ризики".

Він нагадав, що левова частка імпорту з Росії є газ.

"При цьому для Росії це, звичайно, плюс, оскільки дозволяє мінімізувати ризики від змін цін на газ, оскільки вони прив'язані до долара", - додав економіст.

На запитання, як вплине зміна валюти розрахунків між Україною та Росією вплине на інфляцію в нашій країні, Валерій Гладкий відповів:

"Якщо говорити глобально, то за інфляцію, яку генерують світові емісійні центри: Федеральна резервна система, Європейський центральний банк розплачується увесь світ. Я думаю, що в даному випадку ми матимемо аналогічну ситуацію, тобто зростання інфляції в Україні", - підсумував експерт.

Нагадаємо, прем'єр Росії Володимир Путін і прем'єр України Микола Азаров в ході двосторонньої зустрічі у вівторок у Петербурзі домовилися опрацювати можливість здійснення взаєморозрахунків у рублях при проведенні торговельних операцій.

Зараз ви читаєте новину «Україні не вигідно розраховуватися з Росією рублями - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі