середа, 05 червня 2024 13:13

Українців спитали, чи виконав Зеленський свої передвиборчі обіцянки

Українців спитали про обіцянки, які президент Володимир Зеленський давав перед виборами 2019 року.

Близько половини опитаних вважають, що він виконав меншість або не виконав жодної з обіцянок. Про це свідчить дослідження Київського міжнародного інституту соціології.

Переважно у цьому звинувачують оточення президента.

5% респондентів відповіли, що Зеленський виконав усі обіцянки. 13% - що виконав більшість. 19% опитаних вважають, що президент виконав близько половини обіцянок.

25% вважають, що Зеленський виконав меншість передвиборчих обіцянок, а ще 25% - що не виконав жодної.

Автор: КМІС
  Українців спитали про обіцянки Володимира Зеленського
Українців спитали про обіцянки Володимира Зеленського

З результатом 26-32% йдуть такі пояснення, як нестача компетентних людей у його команді, повномасштабне вторгнення РФ, власна недосвідченість та вплив олігархів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять років після інавгурації: роботу президента Зеленського оцінили в інфографіці

9-14% респондентів говорили про особисту корумпованість Зеленського, вплив інших країн, розхитування ситуації опозицією, нереалістичність обіцянок.

Автор: КМІС
  Українців спитали про обіцянки Володимира Зеленського
Українців спитали про обіцянки Володимира Зеленського

У додаткових запитаннях респонденти згадували обіцянки Зеленського завершити війну на Донбасі, боротися з корупцією та покращити добробуту населення.

Опитування проводили впродовж 16-22 травня методом телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Загалом опитали 1002 дорослих респондентів на всіх територіях України, підконтрольних уряду.

Володимир Зеленський переміг на виборах у 2019 році попереднього президента Петра Порошенка з результатом 73,22% голосів виборців. Порошенко тоді отримав 24,45% голосів.

Конституція говорить про те, що президент продовжує виконувати повноваження до вступу на пост новообраного президента, сказав народний депутат Федір Веніславський.

Зараз ви читаєте новину «Українців спитали, чи виконав Зеленський свої передвиборчі обіцянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі