четвер, 08 серпня 2013 14:37

Українці живуть із думкою, що гідне життя повинна забезпечити держава - опитування

Українці живуть із думкою, що гідне життя повинна забезпечити держава - опитування
Фото: www.volynnews.com

Старше покоління вважає, що держава має забезпечить всім людям гідний рівень життя, хоча б не високий, але всім.

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на результати опитування громадської думки, яке було проведене Центром "Соціальний моніторинг" спільно з Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка за участю відділу моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на квартири суттєво не зростуть, бо у людей немає грошей – експерт

Зокрема, дослідження показало, що понад дві третини опитаних (69%) вважають, що держава лише повинна створити умови для того, щоб громадяни самі могли забезпечити собі гідний спосіб життя. Така впевненість дещо згасає з віком, але для респондентів до 59 років є все ж домінантною. А от представники найстаршої групи - 60 років і більше - дотримуються менш самостійних поглядів: 45,4% літніх респондетов вважають, що забезпечити гідний рівень життя повинна саме держава - нехай і не дуже високий рівень, але всім.

Також дослідження показало, що переважна більшість українців - або три чверті опитаних - упевнені, що людина повинна отримувати за здібності, однак держава повинна розподіляти доходи, щоб у суспільстві не було бідних і багатих верств населення.

Зараз ви читаєте новину «Українці живуть із думкою, що гідне життя повинна забезпечити держава - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

102

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі