четвер, 09 червня 2022 03:07

В агітаційне турне Дуди за Україну мала їхати президентка Словаччини

В агітаційне турне Дуди за Україну  мала їхати президентка Словаччини
Зеленський розповів про шанси України стати кандидатом на вступ в Євросоюз. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський подякував президенту Польщі Анджею Дуді, "другу всіх українців", за те, що він вирушив у спеціальну поїздку країнами Європи для підтримки європейської перспективи України.

Саме в червні Україна очікує рішення щодо кандидатства. Про це він сказав у своєму традиційному відеозверненні увечері 8 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони пояснили, чому Сіверськодонецьк - стратегічна мета росіян

"Саме в цьому червні маємо отримати рішення щодо кандидатства. І всі наші друзі, всі наші дипломати зараз працюють для цього, працюють на повну", - підкреслив президент.

За словами Зеленського, разом з Анджеєм Дудою мала поїхати й президентка Словаччини Зузана Чапутова. Але їй завадив позитивний тест на Covid-19.

Президент Польщі Анджей Дуда розпочав турне країнами Південної Європи, щоб переконати їх підтримати надання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі для України. Спершу Дуда вирушить до Португалії, де зустрінеться з прем'єром Антоніу Коштою.

Потім прибуде до Італії для переговорів із президентом країни Серджо Матареллою. Потім глава Польщі вирушить до Румунії на саміт "Бухарестської дев'ятки".

Зараз ви читаєте новину «В агітаційне турне Дуди за Україну мала їхати президентка Словаччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі