четвер, 09 червня 2022 00:01

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони пояснили, чому Сіверськодонецьк - стратегічна мета росіян

У Міноборони пояснили, чому Сіверськодонецьк - стратегічна мета росіян
Речник міністерства оборони України розповів про мужній захист Сіверодонецька. Фото: armyinform.com.ua

Сіверськодонецьк - стратегічна мета росіян, щоб далі штурмувати або оточити Лисичанськ.

Окупанти намагатимуться відрізати шляхи комунікацій для українських військових. Про це повідомляє "24 канал" з посиланням на слова речника Міністерства оборони України Олександра Мотузяника.

"Якщо ворогу вдасться досягти тактичних цілей, то надалі звідти вони можуть продовжити наступ на Донеччину", - розповів речник Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: $1 млрд допомоги від США вже в Україні - Брінк

За словами Мотузяника, на деяких напрямках біля Сіверськодонецька російські війська значно переважають українські підрозділи, зокрема і в бойовій техніці. Це впливає на інші напрямки фронту. Однак місто тримається, а українські військовослужбовці мужнього обороняються.

"Ситуація дуже динамічна. Певні квартали, або вулиці можуть переходити з рук в руки. І власне, це як в Маріуполі, коли завдяки героїчній обороні цього міста вдалося підсилювати інші напрямки і відтягувати російські війська", - додав Мотузяник.

Він запевнив, що сили оборони знаходять відповідні шляхи, щоб постачати озброєння у Сіверськодонецьк. Деякі шляхи прострілює російська артилерія, але командування Збройних Сил України вживає заходів, щоб підсилити наші війська, які боронять цей напрямок.

У Сіверськодонецьку тривають бої. Про це сказав голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Бої ідуть в місті, більшу частину якого контролюють росіяни. Але це не так, як було в Маріуполі, коли на Азовсталі відбувалися бої безпосередньо на території заводу. Тут росіяни обстрілюють все. Вони знищують всі будинки в Сіверськодонецьку.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони пояснили, чому Сіверськодонецьк - стратегічна мета росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі