понеділок, 11 грудня 2023 09:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Угорщина на саміті ЄС блокує все, що пов'язано з Україною

Угорщина на саміті ЄС блокує все, що пов'язано з Україною
Прем'єр Угорщини Віктор Орбан закликав лідерів Євросоюзу не обговорювати питання вступу України до блоку на майбутньому саміті. Фото: eastnews.ua

Угорщина послідовно блокує усі пов'язані з Україною питання на саміті ЄС у Брюсселі.

Посли Євросоюзу весь день провели у зустрічах, повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у своєму X (колишня Twitter).

"Посли ЄС зустрічалися весь день неділі у Брюсселі. Жодного руху, оскільки Угорщина, як і раніше, блокує все, що пов'язано з Україною. Якщо питання буде вирішено, то його винесуть на саміт ЄС, який відбудеться 14-15 грудня", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський максимально відкрито поговорив з Орбаном

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан закликав лідерів Євросоюзу не обговорювати питання вступу України до блоку на майбутньому саміті. Він також заявив, що готовий заблокувати рішення щодо початку переговорів щодо євроінтеграції України на саміті ЄС.

Після початку російського вторгнення відносини між Києвом та Будапештом погіршились. Орбан неодноразово заявляв, що не вірить у перемогу України.

У лютому цього року Володимир Зеленський та Орбан коротко поспілкувалися в рамках саміту лідерів ЄС в Брюсселі, президент України запросив угорського лідера відвідати Київ, але безрезультатно.

Нещодавня зустріч із президентом Зеленським відбулась на тлі намірів Орбана не підтримати рішення саміту ЄС 14-15 грудня в Брюсселі щодо початку переговорів про вступ України до Євросоюзу і подальшої фінансової та військової підтримки Києва.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина на саміті ЄС блокує все, що пов'язано з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі