понеділок, 11 грудня 2023 04:34

Зеленський максимально відкрито поговорив з Орбаном

Зеленський максимально відкрито поговорив з Орбаном
Президент України Володимир Зеленський поговорив в Аргентині з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном. Фото: Українська правда

Президент України Володимир Зеленський заявив, що говорив "максимально відверто" з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном.

Вони зустрілися під час церемонії інавгурації новообраного президента Аргентини Хав'єра Мілея, розповів Зеленський у своїму відеозверненні, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан лобіює перед республіканцями в США припинення допомоги Україні

"На полях інавгурації говорив з прем'єр-міністром Угорщини Орбаном максимально відверто. І зрозуміло, що про наші європейські справи", - розповів президент.

Після початку російського вторгнення відносини між Києвом та Будапештом погіршились. Орбан неодноразово заявляв, що не вірить у перемогу України.

У лютому цього року Зеленський та Орбан коротко поспілкувалися в рамках саміту лідерів ЄС в Брюсселі, президент України запросив угорського лідера відвідати Київ, але безрезультатно.

Нинішня зустріч відбулась на тлі намірів Орбана не підтримати рішення саміту ЄС 14-15 грудня в Брюсселі щодо початку переговорів про вступ України до Євросоюзу і подальшої фінансової та військової підтримки Києва.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський максимально відкрито поговорив з Орбаном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі